werkwijze

PBC Group

Werkwijze

In onze samenwerking zijn er meerdere mogelijkheden. Met altijd hetzelfde uitgangspunt: de aanpak is helder, het resultaat bepalen wij samen met jou. Dit doen wij met op maat gemaakte salesteams die door PBC Group getraind, opgeleid en gecoacht worden. Dit kan op zowel junior, medior als senior niveau, afhankelijk van de case en het beoogde resultaat.

Gratis sales scan Sales academy
×

PBC Group in 1 minuut uitgelegd

Samenwerking met PBCgroup

Hoe ziet de samenwerking met ons eruit?

Onze samenwerkingen zijn altijd gebaseerd op duidelijke doelen die we vastleggen in een salesplan. Variërend van:

  • Duurzame omzetboost;
  • Leadcreatie;
  • Leadopvolging;
  • Nieuwe markt aanboren;
  • Slapende klanten wakker schudden;
  • Nieuw product in de markt zetten.

Samen met jou tillen we jouw organisatie naar een hoger niveau. Heldere afspraken formuleren wij op voorhand waarbij we werken aan een duurzaam resultaat. Wij geloven in duurzaamheid. We gaan niet voor een kort en vluchtig succes. We gaan dan ook voor de lange termijn met samenwerkingen van 12-24 maanden.

Sales ondersteuning

sales outsourcing traject

Hoe wordt het sales outsourcing traject opgestart?

Voor onze opdrachtgever stellen we een verkoopplan samen, onderzoeken de specifieke markt, de bedrijfscultuur en de verkoopdoelen. Dat bedrijfsprofiel dient als leidraad voor het werven van sales professionals voor de sales ondersteuning. Daarvoor struinen we door social media, worstelen we door vacaturesites en werken we samen met hogescholen en ROC’s. De volgende stap is het selecteren en opleiden van die kandidaten. Dat is bij ons geen simpel traject, zelfs de denkwijze en levensvisie van de gegadigden wordt geanalyseerd. Zo hou je alleen de beste verkopers over. In de volgende bijeenkomst moeten potentiële sales professionals een presentatie geven of een rollenspel spelen. We weten na een paar minuten al of iemand talent heeft voor verkoop. Dat oog voor talent creëer je door ervaring.

Vraag offerte aan

Begeleiding in de praktijk

Hoe ziet de begeleiding er in praktijk uit?

Alle medewerkers, die voor onze relaties aan de slag gaan, maken een salesplan. Dit begint met (persoonlijke) doelstellingen. Ons speerpunt is het intensieve contact met onze salestrainer. Hij heeft veelvuldig contact met de salesprofessionals via mail, telefoon en live. Vragen vanuit de sales professional kunnen op deze manier direct worden beantwoord en uitdagingen tegen het licht gehouden worden. Om de week worden samen met de salestrainer de activiteiten van de afgelopen weken doorgenomen en wordt het plan bijgeschaafd voor de komende weken. Daarnaast reist de salestrainer met de mensen mee, de zogenaamde meereisdagen. Aan het einde van deze dag wordt er geëvalueerd en wordt de sales professional voorzien van nuttige en persoonlijke feedback. Deze bezoekafspraken worden samen voorbereid, wat ook weer een onderdeel is van de uitgebreide leercurve. Daarnaast geven wij meerdere theoretische trainingen per jaar om onze professionals te voorzien van de juiste en meest actuele vakkennis. Voorbeelden hiervan zijn: SPIN selling, marktbenadering via LinkedIn en Time Management.

Bekijk sales trainers

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op