Wat doet een accountmanager

De accountmanager is de hoeksteen van elke sales afdeling, maar wat is een accountmanager precies? Als je interesse hebt in een carrière in sales, dan is het goed om je grondig te oriënteren over dit beroep. Van acquisitie tot administratie, van klantbezoeken tot het geven van trainingen, de functieomschrijving van een accountmanager is zeer breed en gevarieerd.

Wat is een accountmanager bij een bedrijf?

Je beheert een aantal accounts en onderhoudt een intensieve relatie met deze klanten. Door het voeren van gesprekken en het geven van presentaties probeer je nieuwe producten of diensten aan de man te brengen. Daarnaast verken je de markt en werf je ook nieuwe klanten. En binnen je functieomschrijving als accountmanager past ook het opstellen en bewaken van planningen en budgetten.

Wat is een accountmanager bij PBC Group?

Bij PBC Group is de functieomschrijving van accountmanager net iets anders: je werkt namelijk voor een van onze opdrachtgevers én voor ons. Deze unieke formule biedt grote voordelen voor onze klanten én voor jou. Je krijgt namelijk intensieve training en begeleiding on the job. Zo wordt je grondig klaargestoomd tot een sales topper en krijgt de opdrachtgever een accountmanager die successen behaalt.

Wat doet een accountmanager tijdens een typische werkweek bij PBC Group?

Wel, op maandag doe je een kick-off met collega’s bij de opdrachtgever. Met een kop koffie bespreek je de resultaten van de afgelopen week en bepaal je de doelen voor deze week. De rest van de dag besteed je aan bellen met prospects vanuit PBC of de opdrachtgever. Dinsdag is gevuld met afspraken, klantbezoeken en mocht er ruimte overblijven, dan bel je met klanten. ’s Middags volg je ook nog een beltraining on-the job. Woensdagochtend besteed je aan het uitwerken van plannen voor je klanten. ‘s Middags geef je een presentatie bij een klant. De donderdag is weer gevuld met klantbezoeken en belafspraken. Vrijdag zit je bij PBC, je bespreekt de voortgang, hoeveel calls en hoeveel afspraken je gemaakt hebt. Wat ging goed en wat kan nog beter. Je doet een rollenspel: afspraak met de klant en belafspraak.

Op 2 vrijdagmiddagen per maand volgen accountmanagers de PBC Academy. Deze bestaat uit een module die wordt afgesloten met een toets. En wat doet een accountmanager bij PBC Group net even anders? Dat is de sportieve afsluiting op de laatste vrijdag van het het kwartaal: deze keer gaan we met zijn allen kickboksen met Peter Aerts. Een goed begin van het weekend!