Wanneer uw sales team uitbreiden

Uitbreiden van uw sales team doet u niet zomaar. Goede sales mensen zijn niet gemakkelijk te vinden en ook niet goedkoop. Rekrutering kost tijd en geld. Bovendien wilt u niet met een nieuwe sales professional komen te zitten die te weinig te doen heeft. Toch kan er een moment komen dat uitbreiding van uw sales team gewenst is. We gaan in dit artikel dieper in op de signalen die erop wijzen dat het tijd is om vers bloed toe te voegen aan uw sales team.

Uw sales personeel heeft een te volle pipeline

Niets is zo ergerlijk en schadelijk als leads die niet meer worden opgevolgd. Een geïnteresseerde (potentiële) klant die niet wordt teruggebeld, ziet u nooit meer terug. Sales personeel zal niet gauw toegeven dat ze het te druk hebben, maar als ze hun leads niet meer op tijd opvolgen, moet er een alarm bij u afgaan. Het risico dat u klanten misloopt is te groot. En op langere termijn kan de reputatie van uw bedrijf schade oplopen. Tijdig uw sales team uitbreiden (bedenk dat dit niet van de ene op de andere dag is geregeld) betekent dat u gemiste omzet voorkomt.

U wilt een nieuwe markt aanboren

Ondernemen is kansen zien en deze vervolgens grijpen. Voor uw sales mensen ligt dat wat anders: ze zijn doorgaans ingesteld op het verkopen van bestaande producten in een bestaande markt, het aanboren en opvolgen van leads en het converteren van leads in verkopen. Maar wat als de markt niet meer groeit, de omzet stagneert en u op zoek wilt naar nieuwe mogelijkheden?

Met het beproefde PBC concept kunt u nieuwe markten identificeren, bepalen waar en met welke producten of diensten u de grootste waarde kunt toevoegen, en de juiste contactpersonen in kaart brengen. Met een slimme (online) marketing campagne kunt u potentiële klanten bereiken en interesseren. Vervolgens kunt u uw sales team uitbreiden met goed getrainde en gefocuste verkopers, zodat uw bestaande mensen niet extra belast worden.

De agenda van uw sales medewerkers loopt vol

Een goed gevulde agenda is mooi. Toch zijn vollopende agenda’s een teken dat u aan uitbreiding van uw sales team moet gaan denken. U wilt immers voorkomen dat  kansen gemist worden. Maar zoals eerder gezegd, goede sales mensen vind je niet één, twee, drie. Een goede oplossing voor de korte termijn is dan om uw sales uit te besteden. Bijvoorbeeld met sales professionals van PBC Group.

Daarmee kunt u zeer snel profijt hebben van de kennis en kwaliteit van onze top verkopers. Die direct gaan bijdragen aan een hogere omzet en uw gehele sales proces een nieuwe impuls geven. Op de langere termijn kunt u vervolgens bekijken of u deze sales professionals in vaste dienst wilt nemen. Maar permanent (een deel van) uw sales uitbesteden kan ook voordelig zijn en betekent dat uw bedrijf permanent toegang heeft tot de nieuwste inzichten op sales gebied.