Vijf redenen om uw sales uit te besteden

Vijf redenen om uw sales uit te besteden

U twijfelt over sales uitbesteden? Veel bedrijven zien zich gesteld voor de vraag hoe om te gaan met de behoefte aan extra sales slagkracht. Omzetvergroting, een groter marktaandeel, betere conversie van sales leads; genoeg reden om in te zetten op extra sales personeel. Sales outsourcing kan u helpen om snel uw doelen te bereiken, maar wanneer is dit nu de juiste oplossing?

  1. Uw bedrijf heeft behoefte aan extra commerciële slagkracht, maar u ziet op tegen het werkgeversrisico bij het inhuren van nieuwe mensen. Niet zo gek, want uit recent onderzoek blijkt dat 55% van alle sales professionals onder de maat presteert. Het kan dus gebeuren dat u iemand aanneemt die veel meer begeleiding nodig heeft dan verwacht. Deze medewerker levert dan geruime tijd nauwelijks een bijdrage aan de omzet. Of erger nog, u geeft iemand een jaarcontract en hij/zij komt totaal niet uit de verf. Door uw sales uit te besteden aan PBC Group bent u grotendeels verlost van deze risico’s. Het sales personeel krijgt intensieve begeleiding en draagt vrijwel direct bij aan een beter resultaat. Na een jaar kunt u desgewenst de professional in dienst nemen.
  • Stel u wilt met uw bedrijf in een nieuwe branche gaan opereren. Of u wilt nieuwe producten in de markt zetten. Voor uw interne organisatie kan dit een lastige opgave zijn. Uw sales personeel heeft de handen vol aan hun bestaande taken en u kunt niet één, twee, drie iemand vrijmaken. Sales outsourcing aan PBC Group betekent dat uw organisatie niet onder druk komt te staan, terwijl u toch vol kunt inzetten op het aanboren van een nieuwe markt.
  • Wilt u niet meer zelf de verkoop doen en uw bedrijf opschalen door verkopers in te huren? Dan krijgt u opeens te maken met zaken die u wellicht niet liggen, zoals het aansturen van een verkoopteam terwijl u uw tijd liever besteedt aan ondernemen. Door uw sales uit te besteden aan PBC Group kunt u zich volledig op het ondernemen concentreren. Aansturing en begeleiding van de sales professionals laat u aan ons over.
  • Voor een buitenlands bedrijf dat in Nederland zaken wil gaan doen zonder eigen vestiging, kan het arbeidsrechtelijk erg complex zijn om sales personeel in te huren. Door sales outsourcing bij PBC Group omzeilt u dit probleem. Onze sales professionals werken exclusief voor u en als zogenaamde ‘white label’ medewerkers; de naam PBC staat nergens vermeld. Zo heeft u meteen voet aan de grond in Nederland en kunt u direct zaken doen.
  • Heeft uw bedrijf te kampen met een hoog verloop van sales professionals én kost het u moeite om de oorzaken aan te pakken? Het kan zijn dat uw aannamebeleid niet optimaal functioneert, of misschien is er gebrek aan tijd voor aansturing en begeleiding van de (veeleisende) sales krachten. Sales is nu eenmaal een beroep waarin mensen altijd onder druk staan. En uw concurrenten zijn altijd op zoek naar top sales personeel, dus als ze zich in uw bedrijf niet happy voelen… Door sales uitbesteding aan PBC Group heeft u de garantie dat deze problemen opgelost worden. Wij focussen op een zeer grondige selectieprocedure en permanente, intensieve begeleiding van de sales professionals. Daardoor voelen deze zich gesteund, begrepen en gewaardeerd en blijven langer optimaal presteren voor uw bedrijf.

U ziet, er zijn voldoende overwegingen om sales outsourcing een serieuze kans te geven. De specialisten van PBC Group gaan graag met u in gesprek om te kijken wat sales uitbesteding kan betekenen voor uw bedrijf.