De-meerwaarde-van-verkooptrainingen

PBC Group

De meerwaarde van verkooptrainingen

Verkooptraining is gericht op het ontwikkelen van salesvaardigheden. Betere salesvaardigheden leiden in de meeste gevallen tot meer verkoop en dus meer omzet. En dat is uiteindelijk waarom elk (commercieel) bedrijf blijft voortbestaan. Logisch dat ondernemers dus investeren in een verkooptraining voor hun salesmensen. Vanuit PBC Group geven wij onze accountmanagers ook verkooptraining om hun vaardigheden te ontwikkelen. Maar waar gaat deze verkooptraining over én hoe moet je dit uiteindelijk in praktijk toepassen?

Gratis sales scan Sales trainers
×

PBC Group in 1 minuut uitgelegd

Welke-verkooptraining-geeft-PBC-Group

Welke verkooptraining geeft PBC Group?

Bij PBC Group vinden we het belangrijk om onze accountmanagers te voorzien van de juiste en actuele (vak)kennis. Zo komen er een aantal trainingen voorbij die voor iedereen nuttig zijn zoals timemanagement of conflictmanagement. Daarnaast trainen we de accountmanagers in typische sales onderwerpen zoals funnel management of SPIN selling. In zo’n training wordt er niet alleen pure kennis aan de accountmanagers mee gegeven. Als voorbereiding op de training van funnel management nemen de accountmanagers een overzicht mee van up to date pipeline. Hiermee kunnen de accountmanagers de informatie direct toepassen op de werkzaamheden waar ze op dat moment mee bezig waren. Andere onderwerpen die ook aan bod komen zijn bijvoorbeeld changemanagement, onderhandelen etc. Ook kijken we naar wat er op het moment actueel is. Via LinkedIn valt er bijvoorbeeld goed zaken te doen. Alleen weet niet elke accountmanager hoe hij of zij dit moet aanpakken. Daarom maakt marktbenadering via LinkedIn ook onderdeel uit van de trainingen.

Bekijk salestrainers

Het-toepassen-van-de-verkooptraining-in-de-praktijk

Het toepassen van de verkooptraining in de praktijk

Trainen is leuk en nuttig maar als er met het getrainde niets gebeurt is het zonde van de tijd, energie en investering die erin gestoken is. De praktijk wijst namelijk uit dat cursisten ¾ van de kennis die ze opdoen tijdens een training binnen een week vergeten als deze niet direct toegepast wordt. Trainingen moeten dus in praktijk direct toegepast worden. Bij PBC Group passen we dit o.a. direct in praktijk toe door middel van de meereisdagen. Tijdens de meereisdagen voorziet de salescoach de accountmanagers namelijk van persoonlijke feedback waar ook de stof van de trainingen in wordt meegenomen.

Laat je jouw medewerkers verkooptraining volgen maar zie je weinig verbetering of bijna geen resultaat? Dan kan het zijn dat jouw accountmanagers het lastig vinden om het geleerde in praktijk toe te passen. Wellicht hebben ze hier wat hulp bij nodig. En die hulp kunnen wij bieden! De gemeenschappelijke doelen zijn duidelijk… omzetstijging en winstverbetering. Om de commerciële activiteiten naar een hoger peil te brengen, hebben wij intensieve trainingssessies samengesteld. Check deze eens op onze website onder de kop ‘Sales Academy’. Liever persoonlijk contact? Kan natuurlijk ook! Neem dan contact met ons op, dan praten we hier over door!

Vraag offerte aan

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op