werkwijze

PBC Group

Verkoop uitbesteden

Waarom zou je ‘’routineklussen‘’ uitbesteden en wat heeft dit met verkoop uitbesteden te maken? Om deze vraag te beantwoorden begin ik met een introductie over Cristiano Ronaldo’s specialisme en handelsmerk: de vrije trap. Gecreëerd door routine. "Zet je voet hier neer, neem deze drie stappen, wacht op het juiste moment en maak de keeper angstig." Toen dhr. Prates deze simpele tips op jonge leeftijd aan Ronaldo gaf, wist hij niet dat er een nieuw fenomeen zou worden geboren. Hieronder kun je lezen wat de positieve gevolgen zijn van aangeleerde routine en wat de link met verkoop uitbesteden is.

Gratis sales scan Sales ondersteuning
×

PBC Group in 1 minuut uitgelegd

Samenwerking met PBCgroup

Uitbesteden van proactieve verkoop processen

Het proactief verkopen van diensten op producten is voor veel ondernemers nog steeds een lastig onderwerp. Op basis van al hun inhoudelijke kennis is er vaak met succes een onderneming opgebouwd. Het kan soms jaren duren voordat het onderwerp ‘’verkopen’’ echt op de agenda komt. Vaak gebeurt het met een duidelijke aanleiding (bijvoorbeeld omzet die stagneert door toenemende concurrentie).

Dit is vaak ook het moment waarop het lastig is om snel te gaan schakelen. Het aantal goals uit vrije trappen liep bij Real Madrid dramatisch terug toen hij naar Juventus vertrok… Om aan te kunnen passen aan deze veranderende omstandigheden is het prioriteit om de juiste mensen met de juiste vaardigheden aan boord te hebben. Er zijn dan uiteraard meerdere opties: zelf proberen te gaan verkopen, je medewerkers verkoopvaardigheden aan gaan leren of externe kennis en kunde in huis gaan halen.

Verkoop ondersteuning

sales outsourcing traject

Waarom je verkoop uitbesteden aan PBC Group?

Natuurlijk gaan alle opties gepaard met een investering in euro’s en in tijd. Dit is logisch. Alleen zijn er een paar essentiële verschillen waardoor het zeker de moeite van onderzoeken waard is om zo’n traject uit te besteden. Net zoals Ronaldo vrije trappen ademt, ademen wij sales. En dan met name op gebied van trainen, opleiden en begeleiden van salesmedewerkers, zodat jouw verkoopproces naar wens gaat verlopen. Succes begint bij de basis: recruitment. Uiteraard is niet iedereen weggelegd om de nieuwe Ronaldo in verkoopland te gaan worden. De term ‘’verkoper’’ dragen velen. Net als de term voetballer. Om echter tot de top te gaan behoren zijn een paar essentiële eigenschappen van belang: intrinsieke motivatie, discipline en gewoonte. Hoe vaak moet Ronaldo nog nadenken over hoe hij zijn vrije trap ging nemen? Niet. Dit weet hij allang. Dit heeft hij bewezen.

Vraag offerte aan

Begeleiding in de praktijk

Verkoop uitbesteden aan? Of extra tijd besteden aan je werving?

Wij houden bij ons werving- en selectietraject zoveel als mogelijk rekening met bovenstaande punten. Wat kan iemand al? Wat wil iemand leren? Hoe heeft hij bij zijn vorige werkgever gepresteerd? Hoe deelde iemand zijn dagen in? Etc. Dit kan al voor een flink gedeelte wat zeggen over iemands presteren in de toekomst.

Hoe denk je zelf over het (deels) uitbesteden van je verkoopprocessen dus over jouw verkoop uitbesteden? Ben je er überhaupt al bekend mee? Vanzelfsprekend helpen wij je graag verder. Dit begint met een kennismaking.

Bekijk sales trainers

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op