Van junior accountmanager tot succesvolle salesprofessional

Sinds juli 2018 werkt de 27-jarige Joshua Titaley als salesprofessional bij Van Munster Media Groep. Joshua: “Ik werkte al bij PBC als junior accountmanager en wilde graag een functie als accountmanager met meer focus op de buitendienst.” Na een binnendienstfunctie en verschillende salesfuncties was dit een mooie volgende stap in zijn carrière. “De uitdaging om als salesprofessional bij Van Munster Media Groep aan de slag te gaan heb ik dankzij PBC Group gevonden”, aldus Joshua.

Van Munster Media Groep is een uitgeverij gespecialiseerd in multimediaal uitgeven. Joshua heeft een afwisselende baan en werkt voor verschillende businesstitels, waaronder het regionale magazine Vallei Business en Noord-Limburg Business. Joshua: “Ik heb veel afwisseling en ben zowel actief in de binnendienst als in de buitendienst. Op een werkdag ben ik bezig met telefonische verkoop, het maken van afspraken en de opvolging van aanvragen. Ik probeer klanten altijd zo goed mogelijk te helpen.” Joshua is voor zijn werk veel op pad: “Ik ben veel onderweg voor afspraken met potentiële klanten en werk daarnaast mee aan evenementen en autotestdagen.“


Sociale skills in sales
Sales is een vak apart, wat je het beste in de praktijk kunt leren. “In mijn functie is het belangrijk om echt te luisteren naar de klant. Je moet leren goed met mensen om te gaan.” Een succesvolle salesprofessional is in staat snel een klik te krijgen met een klant en een relatie op te bouwen. “Enthousiasme en een zelfverzekerde houding zijn belangrijke karaktertrekken waarover je moet beschikken. Ook is doorzettingsvermogen essentieel”, aldus Joshua.

Coaching on the job
Volgens Joshua vormt een goede opleiding en begeleiding de basis om een succesvolle salesprofessional te worden. Hij vertelt dan ook enthousiast over het traject van PBC Group. “Wilco Hootsen, de salesmanager van PBC Group ging als coach ‘on the job’ mee en zat samen met mij bij de klant aan tafel. Na afloop kreeg ik feedback en praktische tips waar ik écht wat aan had”, aldus Joshua. Dit proces was voor Joshua heel leerzaam en waardevol. “Door de actieve en grondige aanpak van PBC Group hebben ze mij echt verder geholpen. Ik ben volledig klaargestoomd voor de praktijk. En in korte tijd ben ik gegroeid van junior accountmanager tot volwaardig accountmanager bij Van Munster Media Groep.”

Inspiratiebron
Van kleins af aan heeft Joshua het goede voorbeeld gekregen van zijn opa en oma. Joshua: “Zij hebben een eigen onderneming gehad en zijn heel zorgzaam en goed voor anderen.” Ze vormen voor hem een belangrijke bron van inspiratie. Ondanks dat zijn opa en oma minder actief zijn in het bedrijf, blijven ze nog altijd even betrokken. “Die gedrevenheid, daar heb ik echt waardering en grote bewondering voor”, aldus Joshua.


Plannen voor de toekomst
Een goed begin van het nieuwe jaar voor Joshua. Per januari 2019 komt hij in dienst bij Van Munster Media Groep. “Ik wil mij bij Van Munster Media Groep nog verder gaan ontwikkelen tot een succesvolle salesprofessional. Ik ben echt heel blij dat ik bij ze in dienst kom.” Joshua heeft veel geleerd van de goede begeleiding en trainingen van PBC Group en ziet zichzelf over enkele jaren als succesvolle senior accountmanager. De stap naar Van Munster Media Groep voelt dan ook als een goede volgende stap. “Dit is nog maar het begin van wat gaat komen”, aldus Joshua.