Opleiding sales

PBC Group

Training in de praktijk

Opleiden, ontwikkelen en begeleiden is het fundament van onze PBC Sales Academy. Doelstelling van onze Sales Academy is om Sales Professionals nóg sneller succesvol te laten functioneren en opereren, want salestalent is niet aan te leren maar zeer zeker wel te ontwikkelen en te perfectioneren. Ons opleidingstraject bestaat om verkopers te laten beschikken over: voldoende vakkennis, de juiste beroepshouding en een goed commercieel inzicht. Of het nu een doorgewinterde accountmanager is of een Young Sales Professional die aan het begin van zijn of haar carrière staat, door middel van de PBC talentontwikkeling zal iedere Sales Professional boven zichzelf uitstijgen.

Neem contact op
×
Welke opleidingen zijn er

De praktijk

Hoe ziet dit er in de praktijk dan uit? Met alle medewerkers die voor onze relaties aan de slag zijn maken we een ontwikkelplan. Dit begint met (persoonlijke) doelstellingen. Ons speerpunt is het intensieve contact met onze Sales Trainer. Hij heeft veelvuldig contact met de Sales Professionals via mail, telefoon en vooral live. Vragen vanuit de Sales Professional kunnen op deze manier direct worden beantwoord en uitdagingen tegen het licht gehouden worden. Voorbeelden hiervan zijn: voorbereiding verkoopgesprek, opbouwen verkoopgesprek (story telling), verwerking verkoopgesprek en vervolgens het opstellen een actieplan om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Denk bij rendement aan het ultieme doel: een nieuwe klant maken. Om de week worden samen met de Sales Trainer de activiteiten van de afgelopen weken doorgenomen en wordt het plan eventueel bijgeschaafd voor de komende weken.

Coaching is bij ons zeker géén eenrichtingsverkeer. Wij leren de Sales Professionals om duidelijk aan te geven waar hun behoeften liggen. Als Sales Coach is het onze rol om de ander te helpen leren. Niet als onderwijzer, maar door te inspireren en te ondersteunen.

Neem contact op

Wordt een ster in het vak sales

Meereisdagen en trainingen

Wat uniek is zijn onze ‘’meereisdagen’’. Dit zijn dagdelen waarop onze Sales Trainer met de accountmanagers meereist. Aan het einde van de dag wordt er geëvalueerd en wordt de Sales Professional voorzien van nuttige en persoonlijke feedback. Deze bezoekafspraken worden samen voorbereid, wat ook weer een onderdeel is van de uitgebreide leercurve. Daarnaast geven wij meerdere theoretische trainingen per jaar om onze Sales Professionals te voorzien van de juiste en meest actuele vakkennis. Voorbeelden hiervan zijn: SPIN selling, marktbenadering via LinkedIn en Time Management. Zo brengen wij theorie en praktijk bij elkaar.

Neem contact op

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op