Founder

Tjerk Hootsen

Tjerk maakt van jou een rasoptimist

Tjerk Hootsen: ‘Hoe leuk verkopen is, dat ga je bij mij ervaren. Daarvoor heb je wel skills en kennis nodig. Daarom train ik vanuit zowel psychologisch als economisch persfectief. Je leert snel de goede beslissing maken. Besluitvaardigheid is misschien wel het belangrijkste in sales.

Ik zie overal handel in. Als kind verkocht ik haaientanden die ik op vakantie vond. Op de middelbare school vonden mijn cd’s en games gretig aftrek. Met huisdieren kun je fokken, ontdekte ik. Al snel was de dierenwinkel mijn klant. Vakantie? Bij de kaasboer op de markt. Ik vond het geweldig om met al die verschillende mensen te werken. Speel met de dynamiek tussen jou en je klant.

“Ik train je mentale spierballen”

Na afronding van de hbo-studie Sales en Accountmanagement werd ik accountmanager. Uit ervaring én uit de studieboeken weet ik: een goede verkoper is een optimistische verkoper. Daarom train ik je mentale spierballen, van vitaal belang in de saleswereld. Als jij goed in je vel zit ben je oplossingsgericht en neem je sneller een goede beslissing. Het houdt je ook empatisch. Op een vruchtbare manier samenwerken en niemand buitenspel zetten: dát werkt voor je winst.’