Sales-uitbesteden

PBC Group

Sales uitbesteden?

3 situaties waarin dit een goede oplossing is. Het uitbesteden van sales doe je niet zomaar. Wij kunnen je uit ervaring vertellen dat er genoeg situaties zijn waarin sales uitbesteden een goede oplossing is. Hierbij een aantal voorbeelden.

Gratis sales scan Sales ondersteuning
×

PBC Group in 1 minuut uitgelegd

Nieuwe markten boren

1. Sales uitbesteden omdat je een nieuwe markt wilt boren

Je wilt een nieuwe markt aanboren maar het huidige salespersoneel heeft de handen vol aan de bestaande taken. Ze zijn druk bezig met hun bestaande klanten en hebben hun eigen expertise. Niet de optimale voorwaarden voor het aanboren van een nieuwe markt. Helemaal niet als je een branche wilt aanboren, waar jouw huidige salesmensen geen of weinig ervaring in hebben. Met de dienstverlening van PBC kan je nieuwe markten identificeren, bepalen waar en met welke producten of diensten je de grootste waarde kunt toevoegen en de juiste contactpersonen in kaart brengen. Met een slimme (online) marketing campagne kun je potentiële klanten bereiken en interesseren. Als je je sales team uitgebreid via PBC Group met goed getrainde en gefocuste verkopers worden je bestaande mensen niet extra belast. Sales uitbesteden aan PBC Group betekent dus dat jouw organisatie niet onder druk komt te staan, terwijl je toch vol kunt inzetten op het aanboren van een nieuwe markt.

Sales ondersteuning

Sales uitbesteden want teveel risico

2. Sales uitbesteden omdat je er teveel risico's aan vindt zitten

Je organisatie heeft behoefte aan extra commerciële slagkracht, maar je ziet op tegen de risico’s die bij het aannemen van nieuwe salesmedewerkers komen kijken. Niet zo gek, want uit recent onderzoek blijkt dat 55% van alle sales professionals onder de maat presteert. Het kan dus gebeuren dat je iemand aanneemt die veel meer begeleiding nodig heeft dan verwacht. Deze medewerker levert dan geruime tijd nauwelijks een bijdrage aan de omzet. Of zelfs nog erger: je geeft iemand een jaarcontract en hij/zij komt totaal niet uit de verf. Door de sales uit te besteden aan PBC Group ben je grotendeels verlost van deze risico’s. Het sales personeel krijgt intensieve begeleiding en draagt vrijwel direct bij aan een beter resultaat. Na een jaar kan je de salesprofessional in dienst nemen.

Vraag offerte aan

Liever ondernemen dan verkopen

3. Je wilt liever ondernemen dan verkopen

Wil je zelf niet meer de verkoop doen en je bedrijf opschalen door verkopers in te huren? Dan krijg je opeens te maken met zaken die je wellicht niet liggen, zoals het aansturen van een verkoopteam terwijl je je tijd liever besteedt aan ondernemen. Door jouw sales uit te besteden aan PBC Group kun je je volledig concentreren op het ondernemen. Aansturing en begeleiding van de sales professionals laat je aan ons over.

Zoals je ziet er zijn er genoeg voorbeelden van situaties waarin er een serieuze overweging gemaakt kan worden om sales uit te besteden. Natuurlijk zijn er nog vele andere scenario’s denkbaar. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat passend is voor jouw situatie.

Neem contact op

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op