Onze sales trainers

Lichaam en geest

Sales trainers

Wie zijn dat nu eigenlijk, die lui van PBC en waardoor worden ze gedreven? Verkochten ze als kleuter hun melktandjes al aan oma?

Gratis sales scan Sales Ondersteuning
×
Remco - PBC Group

Remco Gemmeke (Partner)

“Een dag niet verkocht is een dag niet geleefd.”

Handelen zat er bij Remco vroeg in, hij weet het nog goed… “Net na mijn elfde verjaardag werkte ik al voor een diepvries thuisdienst. Begonnen met dozen sjouwen, hal vegen en vrachtwagens wassen tot later ook pionieren (koude acquisitie) en deur tot deur verkoop.” Langzaam kwamen daar de meer administratieve en andere commerciële taken bij, het was voor hem dus een logische stap om uiteindelijk HBO Bedrijfskunde te gaan doen.

Bij PBC Group heeft Remco zich toegelegd op het inventariseren van wensen en behoeften; daardoor is hij in staat om oplossingsgericht mee te denken. Dat helpt dan weer bij de klantentevredenheid. Voor Remco blijft het een uitdaging om als een sportcoach een bedrijf zo efficiënt mogelijk in de groei te begeleiden: “Zo blijf ik als mens mezelf ook ontwikkelen.”

Buiten werktijd is hij gek van (snelle) auto’s en motoren, wandelt hij samen met zijn vriendin en de hond en doet hij aan sport. Eigenlijk zoals iedereen bij PBC: golfen, skiën, fietsen en hardlopen. Wist je dat PBC sponsor is van de Heiderun?

Tjerk - PBC Group

Tjerk Hootsen (Founder)

“Alles komt goed, altijd.”

Op de basisschool verkocht Tjerk haaientanden die hij op vakantie vond. Op de middelbare school volgde een vruchtbaar handeltje in cd’s en games, ook fokte hij vogels en konijnen die hij aan de dierenwinkel sleet. Tijdens vakantiewerk stond Tjerk glunderend als kaasboer op de markt. “Daar leer je omgaan met alle lagen van de bevolking.”

Zodra hij zijn opleiding HBO Sales en Accountmanagement had afgerond, is hij accountmanager geworden. Door zijn commercieel inzicht ziet Tjerk of ergens handel in zit. Meer nog is ‘ie oplossingsgericht, rationeel en een snelle beslisser. In staat om van weinig iets moois te maken. Voor zijn aansturende functie is het van belang dat alle betrokken partijen op een vruchtbare manier samenwerken, dat niemand buitenspel staat, om zo organisaties en medewerkers op een hoger niveau te krijgen. Daar haalt hij werkelijk voldoening uit.

“Joh, zodra het even kan ben ik op reis of zoek ik verdieping in de psychologie. En sporten natuurlijk, CrossFit: een combinatie van atletiek, gewichtheffen en gymnastiek. Je weet wel, een gezonde geest in een gezond lichaam.”

Bart - PBC Group

Bart Gerritsen (Partner)

Door anderen zijn mooie momenten nog mooier.”

Bart is door binnen- en buitenlandstages in aanraking gekomen met sales. Dit gebeurde tijdens zijn HBO studies aan de Hotelschool en Human Resource Management. Daarna volgde een zoektocht naar het beste sales traineeship van Nederland; destijds Canon/Océ. Gesolliciteerd, aangenomen en het vak nooit meer verlaten.

Sales trainers zoals Bart zijn zeldzaam. Wanneer je de tijd neemt en Bart beter leert kennen, merk je dat hij goed luistert en op onderwerpen terugkomt. Dit betekent dat hij belangstelling heeft voor zijn gesprekspartners. Bart ziet talent en gunt anderen succes, dat maakt hem een goede leermeester. Bart heeft oog voor detail en staat open voor advies. Hij leeft op als hij een ander wat kan leren, assists kan geven en hem of haar succesvol ziet worden. Daardoor bouwt hij ook nog eens aan een sterke klantrelatie.

“In mijn vrije tijd eet ik het liefst met vrienden of familie. Ook kijk ik uit naar de krant op zaterdag en verslind ik de bijlagen. Formule 1 volg ik op de voet. Sport? Kickboksen, sparren blijft zowel zakelijk als sportief toch het mooist. Af en toe een wintersportje en dat spel met die dobbelstenen, kom, hoe heet dat… yahtzee. Ja, dat mag ik ook graag spelen.”

Gil - PBC Group

Gil Smit (Partner/Salescoach)

“Ook verkeerde keuzes leiden tot wat moois.”

“Na de HEAO, Economisch Juridisch, begonnen in de mest- en wateropslag. Daar heb ik al canvassend (bedrijfsplan op een bierviltje) en zonder begeleiding heel Nederland afgestruind, op zoek naar boeren en tuinders die mijn spullen wilden kopen: om ergens als de kippen bij te zijn is haantjesgedrag noodzakelijk. Enfin, als commercieel directeur en mede eigenaar bij PCI Nederland veel ervaring opgedaan in het oprichten en aansturen van sales teams. Ik gedij bij iedere afspraak, iedere deal, elk doel dat ik volbreng. Dat is waar ik voldoening uit haal.”

Kijk dat zijn de echte, zelfbewust eropuit gaan… ook door die eigenschap kan Gil zich goed verplaatsen in zijn medewerkers en zijn ervaringen in Jip en Janneke taal overbrengen. Sales is een apart spel, hij beheerst de spelregels aardig. Daarbij is hij ook oprecht nieuwsgierig naar iedereen die aan de andere kant van de tafel zit, zodat hij kan sparren. Gil vindt het geweldig als hij als een van de sales trainers ziet dat medewerkers echt iets kunnen met de tips en trucs die hij ze meegeeft.

Zijn vrouw en 2 kinderen gaan voor alles. Vakanties, reizen, lekker “chillen” met een lekkere film of serie op Netflix vindt Gil heerlijk. Daarnaast volgt hij de Formule 1 en is hij een fanatiek Feyenoord supporter. Hij mag graag skiën, doet aan bootcamp (sporten in de buitenlucht) en Crossfit.

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op