Salesoutsourcing om verloop van salespersoneel op te vangen

Eén van de grootste uitdagingen waarvoor salesafdelingen zich gesteld zien, is het grote verloop van salespersoneel. Veel salesmedewerkers vertrekken binnen 6 maanden nadat ze zijn aangesteld. Dat jaagt de onderneming op kosten, zonder dat daar een redelijk rendement tegenover staat. Met de juiste salesoutsourcing heeft u sneller plezier van uw saleskrachten en blijven deze langer beschikbaar voor uw bedrijf.

Groot verloop salespersoneel

Uw inspanningen beginnen al met het aannemen en opleiden van salespersoneel. Welke verkoper heeft u precies nodig en zal die zijn draai vinden in uw bedrijf?
Huis-aan-huis verkopen vraagt bijvoorbeeld een heel andere instelling dan consultative selling. Zonder intensieve begeleiding komen salesmensen zelden goed uit de verf, maar zelfs als u ze een half jaar lang opleidt, kan het zomaar gebeuren dat ze toch opstappen. Zo kan het vroegtijdig afhaken van salespersoneel u flink op kosten jagen.

Salesoutsourcing als betaalbare oplossing

Veel ondernemers denken bij salesoutsourcing aan DUUR, maar dat hoeft niet zo te zijn. De gemiddelde kosten van een Werving & Selectie bureau zijn 20% van het jaarsalaris + vakantiegeld van salespersoneel. Dat houdt in dat het in veel gevallen een goedkopere optie is dan wanneer u zelf het gehele proces van planning, rekruteren en selectie doet.

Gaat u voor uw salesoutsourcing met PBC Group in zee, dan nemen we het complete recruitmentproces voor onze rekening. Uw kosten beginnen pas als de salesmedewerker ook daadwerkelijk start met werken. Het eerste half jaar wordt de medewerker bovendien intensief getraind en begeleid. Mocht deze om één of andere reden toch opstappen in deze periode, dan starten wij het wervingsproces opnieuw, waarbij alle kosten en tijd voor onze rekening komen.

Overige voordelen salesoutsourcing

Met PBC Group bent u verzekerd van een zeer grondige aanpak. Zo nemen wij uw salesplan nauwkeurig onder de loep om te kijken of dit klopt en of alle tools duidelijk zijn. Op basis daarvan kunnen we een goed profiel van de gewenste salesprofessional opstellen.

Veel ondernemers ontbreekt het aan tijd om nieuwe mensen goed te begeleiden. Ons intensieve inwerktraject biedt een goede garantie dat nieuw geworven salespersoneel niet vroegtijdig opstapt. Met onze intensieve training en begeleiding, bieden wij de medewerker de best mogelijke kans om te slagen. Dit is onze core business, niet alleen u maar ook wij zijn er dus bij gebaat dat dit succesvol verloopt.

Het beproefde salesoutsourcing model van PBC Group betekent dat we investeren in mensen. Een combinatie van hard werken, leren, maar ook veel incentives en sportieve uitjes zorgt ervoor dat salesprofessionals zich bij u én bij ons thuis voelen. Daarmee zijn en blijven ze optimaal gemotiveerd om voor u de beste resultaten te behalen.