Sales-coaching

PBC Group

De meerwaarde van Sales coaching

Waar doe je als ondernemer goed aan op het moment dat je besluit dat je sales coaching nodig hebt binnen je bedrijf? E-learnings? Groepstrainingen? Er is veel aanbod en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat ons betreft is de combinatie van groepstrainingen en coaching on-the-job een optimale combinatie voor goed resultaat. Om je het bos weer te laten zien, geven we je wat informatie over verschillende vormen van sales coaching en lichten we het concept coaching on-the-job toe.

Gratis sales scan Sales trainers
×

PBC Group in 1 minuut uitgelegd

Welke-vormen-van-sales-coaching-zijn-er

Welke vormen van sales coaching zijn er?

Er zijn verschillende vormen van coaching en training om accountmanagers het vak te leren. Zo is er bijvoorbeeld de welbekende groepstraining. Dit beslaat meestal één of meerdere dagen en vindt plaats in een groepssamenstelling. Voordeel van zo’n groepstraining dat mensen van elkaar kunnen leren door ervaringen, meningen en visies uit te wisselen. Een voorwaarde om dit succesvol te laten zijn is dat de omgeving veilig is en er ongestraft fouten mogen worden gemaakt. Een nadeel van een groepstraining is dat mensen zich in een groep vaak anders opstellen dan in een een-op-een contact. Bij PBC Group combineren we voor een optimaal resultaat deze soort training daarom met een andere vorm van training: on-the-job coaching. Met dit soort training leren mensen tijdens het werken. In de volgende alinea gaan we hier verder op in. Daarnaast heb je nog computerondersteunde training, ook wel e-learning genoemd. Dit zijn online educatieve mogelijkheden. De voordelen van e-learnings is dat het kostenbesparend, tijdbesparend en flexibel is. Er zijn echter ook genoeg nadelen aan e-learnings. Het vergt zelfdiscipline, is onpersoonlijk en mensen moeten leren vanaf een computerscherm. Juist het persoonlijke aspect vinden wij bij PBC Group belangrijk en daarom kiezen wij niet voor deze vorm van sales coaching.

Bekijk salestrainers

Meer-over-coaching-on-the-job-als-vorm-van-sales-coaching

Meer over coaching on-the-job als vorm van sales coaching

Bij coaching on-the-job draait het meer om persoonlijke competenties dan in een gemiddelde training. Een training is vaak van tevoren vormgegeven en gaat niet zo diep op persoonlijke competenties in als coaching on-the-job. Bij PBC Group hebben we er daarom voor gekozen om onze accountmanagers niet alleen training te geven maar ook on-the-job te coachen. Er wordt daarbij ook gekeken naar wat de accountmanager persoonlijk nodig heeft. Heeft de accountmanager moeite met het maken van afspraken? Dan wordt er samen gebeld. Moeite met inventarisatie? Dan gaan we mee naar de afspraak en evalueren we achteraf. Moeite met closen? Dan schrijven we een rollenspel voor je, etc, etc.

Bij PBC Group hebben we gekozen voor een oude rot in het vak die deze vorm van sales coaching geeft. Hij kan de accountmanagers veel leren door te vertellen over zijn praktijkervaring maar vooral door te kijken waar hun persoonlijke uitdagingen en behoeftes liggen. Deze salescoach is verantwoordelijk voor de PBC Sales Academy. De PBC Sales Academy is het opleidingsgedeelte van de PBC Group waar zowel de nieuwe aanwas als de reeds aanwezige accountmanagers hun traineeship/training en begeleiding krijgen. Wil je meer weten over onze PBC Sales Academy? Check dan onze website!

Vraag offerte aan

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op