Opleiding sales

PBC Group

Opleiding Sales: Wat Voor Jou?

Is een opleiding sales wat voor mij? Heb ik bepaalde eigenschappen nodig om een opleiding sales van toegevoegde waarde te laten zijn voor mezelf? Welke opleiding is geschikt? Deze vragen kunnen door je hoofd gaan wanneer je besluit dat je graag de sales in wilt. Onze visie hierop? Sales kun je niet leren maar wel ontwikkelen. Lees even verder wanneer je met deze vragen zit, wellicht geeft onderstaande je meer duidelijkheid!

Gratis sales scan Sales ondersteuning
×

PBC Group in 1 minuut uitgelegd

Welke opleidingen zijn er

Welke sales opleidingen zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van sales opleidingen. Dit ligt ook aan jouw omstandigheden. Ben je in gelegenheid om vier jaar voltijd te kunnen studeren, dan kun je kiezen voor een opleiding zoals Commerciële economie op bijvoorbeeld een hogeschool. Ben je al een tijdje op de arbeidsmarkt werkzaam en wil je je laten omscholen naar accountmanager? Dan kun je kiezen voor een deeltijd of duale opleiding op een hogeschool of een passende opleiding bij een opleidingsinstituut. Opleidingsinstituten zoals NCOI bieden flexibel onderwijs (buiten kantooruren) aan wat goed te combineren valt met een baan. Wanneer je niet vier jaar lang wilt studeren, kun je bijvoorbeeld voor een NIMA Sales opleiding gaan.

Neem contact op

Wordt een ster in het vak sales

Word je door een opleiding sales gegarandeerd een ster in het vak sales?

Hier kunnen we kort en duidelijk over zijn: nee. Sales kan je niet leren. Sales moet namelijk in je bloed zitten. Als je niet in bezit bent van salestalent heeft opleiding en coaching niet het gewenste effect. Echter: sales kun je dan wel niet leren maar wel ontwikkelen! Voor degenen die over salestalent beschikken is een opleiding sales dus niet overbodig. We maken dit met een voorbeeld duidelijk. Ieder aanstormend racetalent begint in een kart. Maar het ultieme doel is natuurlijk Formule 1. Door dit talent de juiste aandacht en begeleiding te geven, gaat het groeien. Van een kartcoureur tot een Formule 1 coureur. Daarbij is het wel belangrijk dat een opleiding niet alleen uit theorie bestaat maar ook direct in de praktijk toepasbaar is. En dat er ook gecoacht en getraind wordt op de nieuwe inzichten die gegeven worden. Wanneer je dit niet doet, is het een slechte investering. Mensen vervallen naar verloop van tijd in hun oude manier van werken en de training en/of opleiding is voor niets geweest. En de investering is verdampt.

Vanuit PBC Group hebben we dit zien gebeuren. Daarom bestaat het opleiden van salesprofessionals bij PBC Group niet alleen uit trainingen. We vullen dit o.a. aan met coaching-on-the-job. Tijdens deze coaching voorziet de salescoach de accountmanagers van persoonlijke feedback waar ook de stof van de trainingen in wordt meegenomen. Op deze manier vallen mensen naar verloop van tijd niet terug in hun oude manier van werken en is de training niet voor niets geweest. Benieuwd naar ons concept en wil je jouw sales carrière graag een boost geven? Zoek dan eens contact met ons, wellicht kunnen we jou verder helpen in jouw sales carrière!

Vraag offerte aan

Greep uit onze klanten

Logo BBS

Omzet verhogen? Maak kennis met PBC Group

Interesse? Ga met ons vrijblijvend in gesprek.

Neem contact op