Landelijke dekking PBC Group door uitbreiding naar regio Noord.

In gesprek met managing partner Jean Lauffer

Sinds kort werkt de 31-jarige Jean Lauffer als managing partner bij PBC Group. “Ik ben nog maar net begonnen maar kan nu al zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb.” Vanaf het eerste gesprek met salesmanager Wilco Hootsen was Jean enthousiast over PBC Group. Hij kon niet wachten om aan de slag te gaan. Jean: “Vanaf het begin voel ik mij hier als een vis in het water.” Jean werkt als managing partner vanuit de nieuw geopende vestiging in Leeuwarden voor regio Noord-Nederland.

Een extra sprint
Met zijn werkervaring in diverse salesfuncties, brengt Jean enorm veel ervaring met zich mee. Eerst heeft hij gewerkt als sales intercedent en corporate consultant. Later ging hij aan de slag als internationaal accountmanager. Daarnaast heeft Jean als HR-manager ook ervaring opgedaan met recruiten en het trainen van stagiairs. Jean: “Ik heb het trainen en begeleiden van mensen gedurende mijn loopbaan altijd al leuk gevonden en daar wilde ik meer mee gaan doen. Mijn ambitie wordt dankzij PBC Group werkelijkheid.” Deze functie bij PBC Group is hem op het lijf geschreven. Jean: “Ik ben verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van salesprofessionals. Ik kan mensen helpen zichzelf te ontwikkelen en zorgen dat ze met een goede start kunnen beginnen.”

Aandacht en tijd
Deze basis en inwerkperiode is lang niet bij ieder bedrijf vanzelfsprekend. Jean: “Je ziet vaak dat bedrijven simpelweg geen tijd hebben om salesprofessionals in te werken. Bij PBC Group bieden we intensieve begeleiding die de salesprofessionals echt verder helpen.” Jean heeft voor PBC Group gekozen vanwege de werkwijze en het unieke concept. “Wat wij doen is echt next level. Anders dan andere partijen gaan wij vele stappen verder. Bij ons leer je hoe een offertetraject werkt, coachen we in telefonische acquisitie en gaan wij als begeleider mee naar salesafspraken”, aldus Jean.

Veelzijdige functie
Daarnaast gaat Jean zich in de nieuwe vestiging bezighouden met sales outsourcing. Hij gaat op zoek naar de juiste kandidaten en nieuw talent die hij kan koppelen aan bedrijven. “Professionaliteit staat voorop en individuele coaching van nieuw talent is erg belangrijk”, aldus Jean. In regio Noord-Nederland is Jean het aanspreekpunt voor bestaande opdrachtgevers én verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Jean: “Het is een uitdagende functie en ik zie het als een mooie taak om een solide positie in de regio op te bouwen.”

Marktleider in sales outsourcing
De landelijke dekking dankzij de komst van de nieuwe vestiging in Leeuwarden moet er hopelijk voor zorgen dat PBC Group in twee jaar uitgroeit tot dé marktleider in sales outsourcing en sales recruitment voor werkend Nederland. Jean: “PBC Group is dé partij om startende salesprofessionals op te leiden en te begeleiden. Door de uitbreiding van PBC naar het Noorden hoop ik dat PBC Group ook landelijk een succes wordt. Ik wil met PBC Group uitgroeien tot de belangrijkste samenwerkingspartner voor het mkb.”

Ben je enthousiast geworden na het verhaal van Jean? En wil je weten wat PBC Group nu ook voor jou in regio Noord-Nederland kan betekenen? Wij bieden het volledige traject van sales outsourcing en stomen de beste salesprofessionals klaar voor het werkveld. Kom gerust eens langs voor een kop koffie in onze nieuwe vestiging in Leeuwarden!