Het sales recruitment proces van PBC Group

Overweeg je om je sales recruitment uit te besteden aan een extern bureau? Dan kan het nuttig zijn om eens te kijken naar de manier waarop PBC Group dat aanpakt. Als doorgewinterde specialisten in sales hebben we alle expertise in huis om de beste kandidaat voor jou te vinden.

De reden om sales recruitment in handen van externen te geven, is meestal dat het vinden van goed sales personeel erg lastig is. Daar kampen niet alleen grote bedrijven, maar zeker ook MKB’ers mee. Maar uitbesteden doe je niet zomaar; je wilt er zeker van zijn dat een sales professional in jouw bedrijf past en succes heeft. Geen zorg, met de aanpak op maat van PBC Group garanderen wij dat je de sales topper kijgt die je verdient.

Zorgvuldig sales recruitment proces

PBC Group hanteert een beproefde aanpak om geschikte kandidaten te werven. Dat begint ermee dat we uitvoerig de tijd nemen om samen met jou een sales plan op te stellen. Wat is de markt waarin jouw bedrijf opereert? Wat wil je bereiken? Wat zijn je sales targets? Wat is de cultuur van je bedrijf? Op grond van deze analyse kunnen we vervolgens een profiel opstellen van de gewenste sales professional(s). Daarbij gaat het niet alleen om de expertise die deze moet hebben, maar ook om de persoonlijk kwaliteiten die maken dat hij/zij in jouw team past.

Vacature en werving sales professionals

Het met jou besproken profiel dient als basis voor het opstellen van een vacature. Bij sales recruitment maakt PBC Group, naast de gebruikelijke kanalen zoals websites, sociale media en vacature sites, ook gebruik van haar uitgebreide netwerk. Wij beschikken over een groot bestand aan ervaren kandidaten. Ook werken we samen met diverse Hogescholen en ROC’s voor het vinden van jonge sales potentials.

Aan de hand van een eigen selectie uit ons bekende kandidaten en ingezonden CV’s plannen wij gesprekken. Het eerste gesprek is op persoonlijk niveau en behandelt het CV. Wij maken daarbij gebruik van geavanceerde technieken zoals de MindSonar methode, die de denkwijze van de kandidaten analyseert. In een 2e gesprek moeten de sales professionals een presentatie geven of een rollenspel doen.

Met deze uitvoerig geteste sales recruitment aanpak zijn we in staat om een voorselectie te maken van één of meer geschikte kandidaten. Wij garanderen dat degenen die we selecteren, beschikken over alle benodigde capaciteiten.

Presentatie sales professionals

De laatste stap in het sales recruitment proces is dat we de kandidaten aan jou voorstellen. Aan jou om de sales topper te kiezen die het beste bij jouw bedrijf past. Overigens helpen we je ook ná de selectie door een grondige begeleiding van je nieuwe sales mensen, zodat je optimaal profijt van ze hebt. Meer weten over onze succesvolle aanpak? Neem contact met ons op.