Gil Smit wordt verantwoordelijk voor de PBC Academy

Gil Smit wordt verantwoordelijk voor de PBC Academy

Gil Smit is aangetrokken als managing partner bij PBC Group, waar hij verantwoordelijk wordt voor de PBC Academy. Gil Smit heeft sinds zijn jeugd enorme ervaring opgedaan in het salesvak. Zo doorkruiste hij vanaf 1990 het hele land om met boeren en tuinders te onderhandelen over de aanschaf opslagsystemen voor mest en vloeistoffen. Later kwam hij via diverse salesfuncties in o.a. promotionele artikelen, beveiliging en kunststof sierpotten terecht bij PCI Nederland, waar hij begon als accountmanager MKB voor de verkoop van zakelijke printers en kopieermachines. Hij klom snel op en bracht het uiteindelijk tot mede-eigenaar en commercieel directeur van het bedrijf. Later zette hij ook nog een Samsung Business Center op en werkte hij als sales director bij Canon Business Center Nederland.

Gil Smit kende Tjerk Hootsen, een van de oprichters van de PBC Academy, al sinds zijn PCI tijd, dus toen deze hem vroeg om een rol te vervullen binnen PBC Group hoefde hij niet lang na te denken. Hij heeft altijd al veel plezier gehad in het begeleiden en coachen on the job van accountmanagers. Nu neemt hij de dagelijkse leiding op zich van de PBC Academy, het opleidingsgedeelte van de PBC Group waar zowel de nieuwe aanwas als de reeds aanwezige accountmanagers hun traineeship/ training en begeleiding krijgen.

Waar PBC Group zich onderscheidt van andere sales bedrijven, is volgens Gil dat ze het volledige programma voor de klant uit handen kunnen nemen.

We rekruteren  (jonge maar ook reeds ervaren) sales professionals waarna we ze opleiden en trainen in sales vaardigheden.

Vanaf dag 1 detacheren we de medewerkers bij MKB ondernemingen ter invulling, aanvulling of vervanging van hun eigen verkoopapparaat. De dames en heren worden vervolgens niet losgegelaten maar komen in een traject van coaching en begeleiding on the job door Gil en zijn collega’s. Oftewel; PBC ontzorgt de volledige sales van haar klanten en dit kan net zo ver gaan als dat de klant dit zelf wenst.

Wij wensen Gil veel succes in zijn nieuwe rol bij PBC Group!