De 8 voordelen van sales outsourcing

Heeft u moeite om goede sales professionals te vinden? Of werken u en uw sales mensen zich een slag in de rondte maar blijven de resultaten achter bij de verwachting?

Blijvend succes in sales is een van de moeilijkste zaken om te realiseren. Het kan heel lastig zijn om écht goede sales professionals te vinden en vooral te behouden. En ook al heeft u prima producten en uitstekende kennis van uw branche, dan nog biedt dat geen garantie dat uw sales personeel topverkopen realiseert.

Een alternatieve aanpak: sales outsourcing
Voor veel ondernemers is het lastig om greep te krijgen op het sales proces. Het gaat hierbij niet alleen om een goede kennis van de branche, maar vooral ook om de aansturing en begeleiding van sales professionals. Sales is een moeilijk vak en vergt het uiterste van het individu.

Individuele begeleiding is daarom essentieel, maar voor veel ondernemers is dit een brug te ver. Ze hebben noch de tijd noch de kennis van coaching die nodig zijn om dit goed aan te pakken. Daarom kan sales uitbesteden aan PBC Group een goed alternatief zijn. Hieronder zetten we kort uiteen wat de voordelen zijn.

1.Verhoogd rendement voor uw organisatie
Bij PBC Group worden sales toppers grondig getraind en continu bijgeschoold om vertrouwd te raken met alle ins en outs van uw bedrijf en branche. Zodoende leveren zij vanaf het begin en doorlopend een hoog rendement.

2. Flexibiliteit in sales personeel
Groeit uw bedrijf hard? Of moet het juist tijdelijk krimpen? Geen probleem; u kunt met sales outsourcing precies de sales capaciteit inhuren die u nodig heeft en deze op- of afschalen zoals u dat uitkomt.

3. Beheersbare kosten
Met sales outsourcing via PBC Group weet u exact vooraf wat het kost. Wij stellen u een transparant tarief voor waarmee u altijd inzicht heeft in de uitgaven. Bovendien, met outsourcing heeft u geen FTE’s op de loonlijst met alle extra rompslomp die dat met zich meebrengt.

4. PBC Traineeship
Aanstormende sales talenten krijgen bij PBC Group een uitgekiend programma van trainingen voorgeschoteld; het PBC Traineeship. Dat betekent 10 modules in een jaar waardoor ze perfect op de hoogte blijven van nieuwe sales technieken en ontwikkelingen.

5. Behoud de focus op uw eigen business
Sales uitbesteden geeft u als ondernemer de gelegenheid om u te concentreren op uw core business. U bespaart veel tijd op het vinden, aansturen en begeleiden van (veeleisende) sales mensen en behaalt toch prima resultaten.

6. Ervaren sales professionals met optimale begeleiding
De unieke formule van PBC Group bestaat uit het bieden van continue begeleiding aan de sales professionals. PBC biedt een omgeving waar ze  kunnen sparren met collega’s en de fijne kneepjes leren van oude rotten. Resultaat: u doet uw voordeel met gemotiveerde en zeer ervaren sales toppers.

7. Sales staf getraind op vaardigheden
Het wordt nog wel eens vergeten: succes in sales is niet alleen een kwestie van kennis van een product en branche, maar vooral ook van persoonlijke vaardigheden. Bij PBC besteden we veel aandacht aan het voeren van gesprekken, verkooptechnieken, een goede beroepshouding en andere facetten die van een doorsnee verkoper een sales topper maken.

8. Soepel onboarding proces
Sales outsourcing bij PBC Group is probleemloos; behalve voor de intake bent u geen tijd en geen personeel kwijt aan begeleiding van sales mensen. PBC neemt u alles uit handen. In een mum van tijd gaan de sales professionals voor u aan de slag en gaat uw omzet omhoog.

Wij vertellen u graag meer over sales outsourcing bij PBC Group. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.