Acquisitie uitbesteden, goed idee? - PBC Group

Acquisitie uitbesteden, goed idee?

Acquisitie uitbesteden, goed idee?

Acquisitie uitbesteden, goed idee? 1920 988 PBC Group

Acquisitie is een van de lastigste en meest tijdrovende aspecten van het ondernemen. Veel bedrijven worstelen met acquisitie en vooral met koude acquisitie. Reden waarom steeds meer ondernemingen dit uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven zoals PBC Group. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je acquisitie wil uitbesteden en voor welke bedrijven is het interessant?

Voor wie is acquisitie uitbesteden interessant

Het besluit om je acquisitie uit te besteden, kan zowel interne als extern redenen hebben. Opereer je in een branche met een hoge concurrentiedruk, bijvoorbeeld goederenvervoer, bouw- en schoonmaakbedrijven? Dan moet je echt kunnen beschikken over de beste sales professionals. Ook als je bedrijf een bescheiden omvang (0-10 man/vrouw) heeft, kan uitbesteden handig zijn. Jij en je team kunnen zich dan concentreren op je core business.

Maar ook als je een groter bedrijf runt, waarbij je salesmanager niet overall meer tijd voor heeft. Dan is acquisitie uitbesteden een goede optie. Hetzelfde geldt voor internationale bedrijven die  zich nieuw in Nederland vestigen en nog niet bekend zijn met de ins en outs van de Nederlandse markt. Ook als je tijdelijk tekorten hebt in je sales capaciteit, kan uitbesteden voorkomen dat je omzet stagneert.

Waar stuur je op als je acquisitie uitbesteed

De uitbesteding van je acquisitie moet je goed voorbereiden, want het externe bedrijf dat dit voor je gaat doen, moet exact weten welke resultaten je verwacht. Een goede manier om te beginnen, is door Key Performance Indicators (KPI’s) op te stellen. Bijvoorbeeld: x aantal nieuwe leads per maand, x% groei van de omzet. Zo maak je je verwachtingen concreet en meetbaar.

Een groot voordeel van acquisitie uitbesteden is dat je kunt beschikken over ervaren sales professionals. Daarmee kun je rekenen op directe resultaten. Maak daarbij goede afspraken over kennisoverdracht; dan zullen je eigen werknemers uiteindelijk ook beter worden in acquisitie.

Permanente bijscholing in acquisitie technieken

Een voordeel van acquisitie uitbesteden aan PBC Group, is dat wij onze sales professionals grondig opleiden en continu bijscholen. Ze kennen dus de fijne kneepjes van het vak en beheersen altijd de laatste technieken. Met als resultaat een betere output voor jouw bedrijf.

Een goede reputatie is een must voor je bedrijf, en door acquisitie uit te besteden kun je je reputatie verbeteren. Nieuwe klanten zullen onder de indruk zijn van de professionaliteit en kwaliteit van je acquisitie en je serieuzer nemen als bedrijf.

Acquisitie door de sales professionals van PBC Group

Besteed je je acquisitie uit aan PBC Group, dan profiteer je van de expertise, kennis en proactiviteit van onze doorgewinterde sales toppers. Je kunt je salesteam direct uitbreiden en later zo nodig weer inkrimpen, net zoals het je uitkomt. En omdat we grondig de tijd nemen om jouw bedrijf te leren kennen, kun je altijd rekenen op een service op maat.

Meer weten? Bekijk onze werkwijze of neem contact met ons op