Accountmanagers volledig klaargestoomd | In gesprek met Bert Schilperoord, Energy Talents

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Energy Talents werkt sinds kort met PBC Group samen. “Bart Gerritsen, managing partner bij PBC Group, vertelde mij over hun mooie en veelbelovende concept. Daar werd ik meteen heel enthousiast van”, aldus Bert Schilperoord. “Ze zijn geen standaard detacheringsbureau in de sales maar bieden de accountmanagers de juiste begeleiding en structuur. Het bureau stoomt de jonge sales professionals echt klaar om het werkveld in te gaan.”

“We hebben sinds begin oktober onze eerste twee sales professionals bij ons werken. Je merkt gelijk dat deze jonge accountmanagers hebben geleerd hoe je structuur aanbrengt en verkooptechnieken toepast. Ze weten hoe je offertes opstelt, acquisitie voert, afspraken met klanten maakt en hoe je deze afspraken ook daadwerkelijk opvolgt. De sales professionals krijgen echt een opleiding tot accountmanager. Dit gaat ons sales proces zeker verbeteren”, aldus Bert.

Talentenpool
Bij Energy Talents worden jonge talenten opgeleid tot succesvolle accountmanagers voor in de energiemarkt. Energy Talents is één van de zelfstandige partners van Hosted Energie, een platform voor resellers in de energiebranche. Energy Talents biedt slimme, talentvolle oplossingen om klanten te voorzien van een goede energie-inkoopstrategie. “Voor ons is het heel belangrijk om over goed opgeleide accountmanagers te beschikken. De salesrecruiters van PBC Group vinden voor ons de geschikte kandidaat en bieden ze de mogelijkheid om hun sales skills te verbeteren. Daarom werken we ook met PBC Group samen”, aldus Bert.

Zorgeloos
Bij PBC Group regelen ze alles rondom de nieuwe sales professional. Zelfs een auto en een werktelefoon. Bert: “PBC Group neemt alles uit handen. Van tevoren weet je waar je aan toe bent en hoeveel het nieuwe personeelslid gaat kosten. Dat is heel fijn.” Daarnaast is Bert ook erg te spreken over de begeleiding die de accountmanagers krijgen: “Onze accountmanagers werken in verschillende regio’s door heel Nederland. PBC Group zorgt dat de nieuwe sales professionals zich snel thuis voelen en, ongeacht de afstand, de juiste begeleiding krijgen.”

Onderscheidend karakter
Naast het bieden van goed opgeleide accountmanagers, vindt PBC Group het ook belangrijk om hun eigen klanten zo goed mogelijk te bedienen. Bert: “Het is heel leuk om te zien dat ze echt hun best doen om het werkveld van de partner te begrijpen. Ze willen er alles over weten, zodat ze de begeleiding van de accountmanagers zo goed mogelijk op de behoeften van de partner kunnen afstemmen.”

Vechtersmarkt
Sales is in iedere branche weer anders. Bert: “De energie-branche is echt een vechtersmarkt en dat maakt de sales in dit vakgebied lastig. Een energieklant gaat vaak binnen een uur akkoord met een energiecontract. Dit vergt veel van een sales professional. De accountmanager moet een duidelijk en goed verhaal hebben en moet over de juiste verkooptechnieken beschikken. Daarnaast moet hij in staat zijn snel een band op te bouwen met een klant.” Op de vraag welke bedrijven Bert zou aanraden om met PBC Group samen te werken grapt hij: “In ieder geval geen andere energiebedrijven. We willen de concurrentie natuurlijk niet sterker maken.”

Benieuwd hoe jij jouw sales proces kan verbeteren? Neem contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]